maandag 16 februari 2015

Zilverwater en Grijsverkleuring (Argyria)


Zilverwater en Grijsverkleuring (Argyria)
Wanneer er hele grote hoeveelheden colloïdaal zilver in korte tijd inwendig worden gebruikt kan er opslag van zilver in het lichaam ontstaan. Een deel daarvan slaat neer in de huid, wat vooral onder invloed van het zonlicht een permanent grijze kleur aan de huid kan geven, argyria genoemd.
In de afgelopen 30 jaar zijn er gevallen van argyria bekend, die altijd ontstonden na vele jaren intensief dagelijks inwendig gebruik van zilverpreparaten.
Ook al is argyria een vervelend verschijnsel, onderzoek heeft uitgewezen dat argyria geen ziekte is en ongevaarlijk is voor de gezondheid. Argyria is daarom alleen vanuit een cosmetisch oogpunt belangrijk.
Bovendien is de kans erop bij normaal gebruik van colloïdaal zilver – enkele microgrammen per dag – vrijwel nihil.
Het zilver wordt dan geleidelijk weer door het lichaam uitgescheiden.
Argyria doet zich pas voor bij overmatige inname.
Er zijn extreme gevallen bekend;
Eén persoon gaf aan 1,5 gram zilver in 14 dagen te hebben ingenomen. Dit betekent een consumptie in 14 dagen van 150 liter zilverwater van 10 ppm of 50 liter zilverwater van 30 ppm.
Dit is meer dan 10 liter per dag van zilverwater 10 ppm of 3 liter per dag van 30 ppm.
Iemand anders gaf aan in 9 jaar 124 gram zilver te hebben ingenomen. Dat is 12.400 liter zilverwater van 10 ppm in 9 jaar, oftewel 9 jaar lang 3 liter per dag van 10 ppm of 1 liter van 30 ppm.
Voorkomen van argyria
Hoe voorkom je argyria en een overmatige opslag van zilver?
Door colloïdaal zilver met verstand te gebruiken en niet als een soort preventief middel, gedurende jaren achtereen inwendig gebruiken.
Gebruik bij voorkeur een lage dosering met een lage concentratie zilver wanneer u het langere tijd gaat
gebruiken.
Lees ook altijd de gebruiksaanwijzing bij een product voor de aanbevolen hoeveelheid. Bij doses van enkele microgrammen per dag is de kans op argyria vrijwel nihil.

https://www.facebook.com/colloidaal.zilverzilverwater@yahoo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten