vrijdag 6 februari 2015

WAAROM BACTERIËN EN VIRUSSEN RESISTENT WORDEN TEGEN ANTIBIOTICA.

WAAROM BACTERIËN EN VIRUSSEN RESISTENT WORDEN TEGEN ANTIBIOTICA. 
De mens van vandaag vraagt om snelle oplossingen voor zijn of haar problemen. 
Deze snelle oplossingen bestrijden over het algemeen alleen maar tijdelijk de symptomen en doen niets aan de feitelijke klachten die de daadwerkelijke oorzaak zijn. 
Een arts weet dat mensen die met vage klachten binnenkomen vaak niet luisteren naar goedbedoelde adviezen maar snel een recept voor een wonderpil willen hebben om snel van de symptomen af te komen. 
Een arts zal een patiënt echter duidelijk moeten maken dat bijvoorbeeld antibiotica helemaal niet helpen tegen een virus zoals de griep en ook geen enkel nut hebben bij de bestrijding van vage stressklachten. 
Een goede arts zal dan ook altijd eerst via het stellen van een aantal gerichte vragen achter de oorzaak van de klachten proberen te komen en niet direct een recept moeten uitschrijven, dat alleen de (pijn) symptomen behandeld of nog erger dient als een nutteloos zoethoudertje. 
De mens van vandaag wil echter snel resultaat en de kans is dan ook vrij groot dat hij door te blijven aandringen toch met een (chemische) pijnstiller of antibiotica de praktijk verlaat. 
Het is natuurlijk helemaal niet erg dat je af en toe voor 1-2 weken deze chemische medicijnen slikt. 
Een gezond lichaam kan dit allemaal keurig aan en we kunnen deze medicijnen weer snel uit ons lichaam verwijderen. 
Maar waarom zou je chemische troep slikken als je vandaag beschikt over colloïdaal zilver.... 
Het wordt echter anders wanneer je hiervan een gewoonte maakt en medicijnen zoals antibiotica geslikt worden voor zaken waarvoor ze helemaal niet bedoeld zijn. Antibiotica zijn immers uitgevonden om te helpen bij acute en levensbedreigende situaties. 
De realiteit van vandaag is dat ze al door kinderen als snoepgoed geslikt worden in allerlei omstandigheden. Dit heeft tot gevolg dat wanneer u het eens echt nodig heeft de bacteriën door bandbreedte migratie allang resistent zijn tegen deze antibiotica en een lange lijdensweg voor de patiënt begint. 
Voor mensen die aan stress/allergie leiden die niet het gevolg is van een bacteriële ontsteking kan het slikken van antibiotica alleen maar stress/allergie verhogend werken aangezien deze antibiotica niet alleen de slechte maar ook een groot aantal van de goede bacteriën doden in uw lichaam. Dit heeft tot gevolg dat vooral schimmels zich ongehinderd kunnen gaan vermenigvuldigen. 
Als we de vakliteratuur erop nalezen blijken de klachten van schimmelinfecties voor een deel overeen te komen met stress klachten zoals chronische vermoeidheid, buikpijn, allergie etc. Schimmelinfecties worden tegenwoordig ook wel gezien als een van de meest sluipende epidemieën die onze samenleving vandaag kent, waarbij het nutteloze gebruik van antibiotica als een van de hoofdveroorzakers wordt gezien. Maar ook als we antibiotica alleen nog maar zouden slikken in die gevallen waarvoor deze medicijnen bedoeld zijn loert er nog steeds gevaar uit een wat minder bekende hoek. 
Iedereen die geen ECO vlees eet loopt een zeer groot risico om met elke biefstuk ook een portie antibiotica naar binnen te krijgen. De veestapel wordt tegenwoordig net zoals de mens overspoeld met dit soort medicijnen met als gevolg dat we bijna iedere dag blootgesteld worden aan deze antibiotica hetgeen de bacteriën in ons lichaam nog resistenter maakt tegen wat voor antibiotica dan ook. 
Als dit zo doorgaat kan het niet anders dan dat over tien tot twintig jaar geen enkel medicijn meer helpt tegen wat voor infectieziekte dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten